Öğrenci Konforuna Odaklanıyoruz.


Öğrencilerimiz ister okulda ister evde olsun, gününün büyük bir bölümünü eğitim ortamında geçiriyor. Bu nedenle, okul mobilyası tasarımı son derece önemli ve etkili. Estetik, ergonomik, konforlu ve işlevsel okul mobilyaları, öğrencilerin eğitim ortamındaki etkileşimi ve iletişimini şekillendiriyor, davranışlarını etkiliyor, verimliliğe ve iyi olma haline de katkı sağlıyor.


Okul mobilyası tasarımı, tüm bunlardan dolayı, üzerinde çokça durulması, önemsenmesi ve öğrencilerin sürekli değişen ve gelişen ihtiyaçları dikkate alınarak kendini sürekli yenilemesi gereken bir süreç. Biz de Edosis olarak, tam da bu nedenlerle işlevsel ve estetik tasarımların yanı sıra bedene ve ruha iyi gelen ürünler tasarlamaya odaklanıyoruz.

Derinlemesine düşünmek, analiz etmek ve gelişmek

Tasarıma genel olarak baktığımızda öncelik elbette ihtiyacı karşılamak, ancak bunun için kısa vadeli düşünmek, anlık çözümler üretmek çözüm olmayacaktır. Tasarımın genel kabul görmesi, daha geniş kitlelerin ihtiyacını karşılaması ve hemen tüketilmesindense uzun vadede fayda yaratabilmesi öncelikli başarı kriterleri arasında sayılabilir. Buradan hareketle, okul mobilyası tasarımlarında derinlemesine düşünmek, analiz etmek, sürekli geliştirmek ve en önemlisi öğrencilerimizin hayatlarından ilham alarak onlara arzu ettikleri konforu sağlamak gerekiyor.


İnsanın hayat döngüsünde doğa, kültür, renkler, desenler ve figürlerin çok önemli bir yeri var. Bu nedenle tasarımın temelinde hayatın ta kendisi yer alıyor. Tasarım sürecinde bugünü, geçmişi, yaşanan deneyimleri, birikimleri, edinilen bilgileri yansıtacak, öğrencilerimizin tanıdığı, bildiği, aşina olduğu deneyimleri yansıtabilmek öncelikler arasında yer almalı.

İnsanın temel taşı kültür

Okul mobilyalarının ergonomik, konforlu, işlevsel olması ne kadar önemliyse, estetik açıdan göze hoş gelen ve kültürel açıdan anlamlı olması da bir o kadar kıymetli. Kültür ve mekanın karşılıklı olarak birbirini şekillendirdiği deneyiminden yola çıkarak, farklı kültürel uygulamaları, değerleri ve estetiği analiz etmek gerekiyor. Kültürel açıdan duyarlı ve kapsayıcı ürünler yaratılması, kültürel mirası korumak, ortak kültürel tarihimizi yansıtmak ve kutlamak için önceliklendirilmeli.

Renkler de kültürel mirasın bir parçası olmanın yanı sıra son derece güçlü ve çalışanların refahı ve ruh hali üzerinde etkili. Tasarımlarda farklı renklerin kullanılması, yaratıcılığı, üretkenliği ve mutluluğu desteklerken, ilgi çekici, canlı ve estetik açıdan hoş çalışma ortamları yaratmaya da yardımcı oluyor. Renkler, etkileri göz önünde bulundurularak, güncel trendler takip edilerek ve dikkatle analiz edilerek tasarımlarda stratejik olarak kullanılmalı. Böylece hem görsel olarak çekici, dengeli ve uyumlu olabilir hem de çalışanlarda farklı ruh halleri ve duygular yaratabilir.

Okul mobilyaları tasarımında tüm bu ayrıntılara odaklanırken çevresel etkiler dikkate alınarak atıkları azaltmak artık herkesin temel sorumluluğu. Mutlaka doğal ve sürdürülebilir malzemeler kullanmaya, dayanıklı ve uzun ömürlü ürünler yaratmaya odaklanılmalı. Doğayı ve onun üzerindeki etki göz önünde bulundurularak sürdürülebilir ve çevreye duyarlı ürünler yaratmak bir zorunluluk.

SON YAZILAR

Kayıt bulunmamaktadır!